Anaf Products kondigde op Polyclose 2016 een nieuwe reeks Cottage Deurpanelen aan. Deze reeks bouwt verder op het succes van de bestaande landelijke modellen die Anaf sedert 2007 op de markt heeft in de Cottage serie.

Wim Cools, verantwoordelijke voor de afdeling Anaf deurpanelen, licht toe waarom deze nieuwe reeks als een doorbraak in design kan worden beschouwd. “Anaf heeft jaren geleden als eerste een uitgebreide reeks Cottage modellen op de markt gebracht om aan te sluiten bij de trend waarbij steeds vaker pastoriewoningen worden gebouwd. Deze reeks was zeer succesvol, maar had in de aanvangsfase als enige beperking dat wij slechts een beperkt aantal modellen in houtstructuurfolie konden aanbieden. Dit had te maken met het feit dat de typische Cottage panelen vaak imitatiegroeven bevatten om het uizicht van een klassieke houten deur te benaderen. Indien men dergelijke groef wil uitvoeren in houtstructuurfolie, ontstaan er een aantal technische beperkingen. Sommige aanbieders hebben gekozen voor oplossingen die technisch en esthetisch niet kunnen ondersteunen, zoals het uitfrezen van deze groeven in de houtstructuurfolie. Anaf verkoos dit niet te doen. Het gevolg daarvan was wel dat wij enkele erg populaire Cottage modellen enkel konden aanbieden in poederlak of natlak.

Omdat onze klanten bleven aandringen om deze modellen toch in houtstructuurfolie te kunnen kopen, heeft onze R&D afdeling gezocht naar een oplossing waarmee we hen toch een compleet en esthetisch verantwoord aanbod konden maken. Het resultaat heeft alle verwachtingen overtroffen. We ontwikkelden niet één, maar ineens twee varianten van onze Cottage panelen mèt mogelijkheid om deze in houtstructuuruitvoering te bestellen. In dezelfde beweging hebben we ook het aantal modellen quasi verdubbeld.

Anaf heeft op vandaag dan ook het meest complete en meest esthetisch verantwoorde aanbod aan Cottage deurpanelen. Met 17 modellen, beschikbaar in houtstructuurfolie, natlak en poederlak en dit zowel als vulpaneel als in vleugeloverdekkende uitvoering blijft geen enkele klant nog op zijn honger zitten.

De reeks werd voorgesteld op Polyclose en gooide ook op Batibouw hoge ogen. De verkoop is ook een instant succes. Anaf bevestigt opnieuw zijn DNA als vernieuwende speler met een compleet aanbod voor elke schrijnwerker, plaatser of fabrikant.